3 Şubat 2011 Perşembe

Şoklayın geçsin!

Yakında zor problemlerin üstesinden gelmek çok kolay olabilir. Bilim insanlarına göre, bunun için biraz elektrik şoku yeterli!


Şoklayın geçsin!
Bilim insanları, beyine küçük miktarda elektrik akımı verilmesinin, insanların zor problemleri çözmesine yardımcı olduğunu öne sürdü.
Avustralyalı araştırmacılar, gönüllülerle yaptıkları deneylerde, bu kişilerin beyinlerinin ön lobuna elektrik akımı verildi. Akım verilen gönüllüler, akım almayanlara göre zor bir bulmacayı üç kat daha fazla olasılıkla çözebildi.
Sydney Üniversitesi'nden Richard Chi ve Allah Synder, elektrik akımının insanlara baskı altında ışık tutabildiğini ve yeni fikir üretmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.
Uzmanlar, insanrların genelde yaratıcı olmayı zor bulmalarını, daha önce başarısız olmuş pratikleri benimsemeye devam etmelerine bağlıyor.
Uzmanlar belli miktarda elektrik akımının, beynin sorunları çözmeyi ve dana yaratıcı olmayı sağlayan bölümlerini harekete geçirebildiğini düşünüyorlar.
Akımın beşin hücrelerini harekete geçirerek beyin sol ve sağ bölümleri arasında rekabet yarattığını belirtiyor.
Bilim insanları, sol ön lobdaki aktivitenin kısıtlanmasının düşüncenin önyargılardan daha az etkilenmesini sağlayabileceğini belirtiyor. Sağ ön bölümdeki aktivitenin artması ise kavrayışı ve ihlamı artırıyor. Bulgular Plos One bilim dergisinde yayınlandı.

2 yorum: